Tedenski oris

 • 16. marec - 20. marec

  Drage učenke in učenci, ki obiskujete 6. B, 6. C in 6. D na OŠ Škofljica!

  Pri predmetu tehnika in tehnologija smo trenutno pri vsebini lesna gradiva. Za vas sem pripravil dva videoposnetka, ki si jih poglejte v tem tednu. En video je na temo papirna gradiva, drug video pa na temo lesna gradiva. Prvi traja okrog 3 minute, drugi okrog 22 minut. Ogledate si jih s klikom na spletno povezavo.

  Sedaj, ko smo doma, izdelovati oz. praktično delati žal ne moremo, zato bo v tem obdobju poudarek na teoriji. Upam, da imate delovne zvezke pri sebi?! Delovne zvezke je potrebno izpolniti. Nekaj že imate rešeno. Lahko, da ima kdo že vse rešeno, ker je bilo že nekaj nadomeščanj, toliko bolje. Ta teden je potrebno izpolniti vse od začetka pa do strani 30. Poglejte kaj še manjka in rešite. Poskuse ne delate, zato na ta vprašanja ne morete odgovoriti, pustite prazno. Ne rešujete kar je zapisano v oklepaju (stran 13, naloga 5, stran 14, naloga 7, stran 19, naloga 15 in 16, stran 22, naloga 23, stran 25, naloga 1). Pomagajte si z učbenikom.

  Za tiste, ki DZ nimate, ker jih imate verjetno v delovni škatlah v šoli, sem v priponki pripravil skenirane strani DZ, katere je potrebno izpolniti. Če je možnost natisnite in rešite, v nasprotnem primeru prepišite vprašanja in odgovorite v zvezek po vrstnem redu.

  Toliko za enkrat. Če je kakšno vprašanje me lahko kontaktirate, me vprašate, vesel bom vsake povratne informacije. 

  Ostanite zdravi in LP!

 • 23.marec - 27.marec

  Pozdravljeni 6. B, 6. C in 6. D!

  Za ta teden od 23.3. do 27.3. sem za tehniko pripravil power point PPT – tehnična sredstva, je v priponki. To je nova vsebina, ki bo tudi na ustnem ocenjevanju. Ima 11 diapozitivov. Vse prepišete v zvezek. Je veliko priloženih shem, slik, fotografij za lažjo predstavo in razumevanje.

   LP!


  Pozdravljeni 6. B, 6. C in 6. D!

  Za prejšnji teden sem v priponki poslal skeniran DZ za tiste učence, ki DZ nimajo doma. Poslan DZ je starejši, ker novejšega žal nimam pri sebi. Običajne težave v teh časih. Tisti, ki DZ doma nimate, so prvotno poslani starejši delovni listi čisto v redu. Tisti, ki pa imate DZ doma pa rešujete na strani od 3 pa vse do strani 10, stran 11 (samo naloga 4), stran 12 (samo naloga 1), stran 13, stran 20, stran 21 (samo naloga 1, ki se nadaljuje od strani 20), stran 23 (stroji in orodja za obdelavo lesa v šolski delavnici), stran 29, stran 32 in stran 33.

  Reševanje v DZ se ne mudi. Vsak dan nekaj, vsak po svojih zmožnostih. Pomembno je, da so do konca maja rešeni.

  Upam, da je sedaj vse jasno!

  LP!


  Pozdravljeni!

  Dobil sem najnovejši nerešen DZ za TIT 6 v elektronski obliki, tega imate vsi, tako doma kot v šoli. Pošiljam ga v priponki.

  LP!

 • Trenutno teden

  30. marec - 3. april

  Pozdravljeni!

  Nekateri ste dobili sporočila, da dokončate oziroma izdelate most iz papirnih gradiv. Za vse v priponki pošiljam še rešen DZ - TIT6. Preverite z vašimi rešitvami. Če kaj nimate, ali ste napačno odgovorili, prepišite iz rešitev, v nasprotnem primeru pustite ali pa samo dopišete.

  Dobro bi bilo, da mi vsak posameznik sporoči, kako dela, če je vse razumljivo ipd. Na ta način bom vedel kako vam gre. V tej situaciji kot smo nam ne preostane drugega in vsako sporočilo mi bo še kako prav prišlo. Ne bojte se vprašati, če kaj ne razumete. Kar pogumno! V nekaterih razredih to že odlično poteka.

  LP!