Oris poglavij

 • VADBA NA DOMU 16. 3. - 20. 3. 2020

 • VADBA ZA RAZVOJ MOČI, KOORDINACIJE IN VZDRŽLJIVOSTI 23. 3. - 28. 3. 2020

  POZDRAVLJENA!

  V posameznih naslovih so povezave do vodene vadbe, s katero razvijate eno ali več  motoričnih sposobnosti: moč, hitrost, koordinacija vzdržljivost, ravnotežje, gibljivost in natančnost. Vsak dan izberi 2 povezavi in sledi navodilom.

  Vaje v primeru slabega vremena lahko izvajaš doma. Zapomni si jih in če bo vreme lepo, jih izvedi na prostem. K vadbi povabi tudi svoje najdražje, samo malo popazi nanje, da ne bodo vadili preveč. ;)

  Najprej  1 min teci na mestu, 1 minuto hopsaj in 1 minuto skači v zvezdico, nato naredi nekaj razteznih vaj, ki jih sedaj že dobro poznaš. Sedaj pa vklopi predvajalnik in sledi navodilom. Si boš zapomnila katerega od angleških izrazov za npr. skleco ali počep? Preverimo, ko se vidimo v šoli, kakšne sličice ali vtisa o opravljenih vajah pa se že veselim! :) Mojo elektronsko pošto že poznaš! :)

  Heart loves exercise

 • Trenutna tema

  ZNAM ZA VEČ: SPANJE (26. 3. - 17. 4. 2020)

  Spanje je nujno potrebna človekova aktivnost. Brez hrane in vode človek zdrži bistveno dlje, kot brez spanja. Če te zanima več o spanju, si preberi gradivo v nadaljevanju. Odgovorilo ti bo na vprašanja:
  • Kaj je spanje
  • Zakaj moram spati
  • Vrste spanja
  • Zakaj je spanje pomembno
  • Koliko spanja potrebujem
  Za tiste, ki ste najbolj zagnane in bi rade izvedele, koliko spanja potrebujete, je v nastajanju učni list z navodili za spremljanje spalnih navad. ZA DOSTOP DO NALOG SE MORAŠ PRIJAVITI!
 • VADBA ZA VZDRŽEVANJE MOČI (30. 3. - 3. 4. 2020)

  POZDRAVLJENA!

  Pred nami je nov teden. Verjamem, da ti je že dolgčas po šoli, sošolcih in učiteljih. In da pridno ohranjaš tako telesno kot umsko kondicijo. Ta teden boš vaje izbirala glede na imena in priimke, ki si jih boš sama izbrala. Imena si zapiši na listek in jih prinesi v šolo, lahko pa jih pošlješ na elektronsko pošto: lucija.erculj@os-skofljica.si. Če boš imena zbirala na listku, poleg zapiši še datum. Število izbranih imen na dan ni omejeno. :)

  Najprej ogrevanje: 5x teci skozi vse prostore v stanovanju (hiši) ali pa divje zapleši na tole glasbo: https://www.youtube.com/watch?v=yQ4i3lQM5lg

  Raztezne vaje.

  Sedaj pa izberi ime in veselo na delo!