Oris poglavij

 • 16. marec - 20. marec

  Drage učenke in učenci, ki obiskujete 7. A in 7. B na OŠ Škofljica!

  Pri predmetu tehnika in tehnologija smo trenutno pri vsebini umetne snovi. Na to temo si v tem tednu sproščeno poglejte dva videoposnetka. Prvi traja okrog 10 minut, drugi okrog 25 minut. Ogledate si jih s klikom na spletno povezavo.

  Sedaj, ko smo doma, izdelovati oz. praktično delati žal ne moremo, zato bo v tem obdobju poudarek na teoriji. Upam, da imate delovne zvezke pri sebi?! Delovne zvezke je potrebno izpolniti. Nekaj že imate rešeno. Lahko, da ima kdo že vse rešeno, ker je bilo že nekaj nadomeščanj, toliko bolje. Ta teden je potrebno izpolniti vse o pravokotni projekciji in umetnih snoveh. Poskusov ne delate, zato na ta vprašanja ne morete odgovoriti. Pomagajte si z učbenikom. Za tiste, ki DZ nimate, ker jih imate verjetno v delovni škatlah v šoli, sem v priponki pripravil vprašanja, katera prepišete v zvezek in na njih odgovorite.

  Toliko za enkrat. Če je kakšno vprašanje me lahko kontaktirate, me vprašate, vesel bom vsake povratne informacije. Nadaljevali bomo z elektriko, nekaj od tega smo tudi že delali tako teoretično kot praktično.

  Ostanite zdravi in LP!

 • 23. marec - 27. marec

  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Za ta teden od 23.3. do 27.3. sem za tehniko pripravil power point (ppt1-v svetu elektrike). Ima 13 diapozitivov. Vse prepišete v zvezek, nekaj od tega že imate, ostalo dopišete, vrinete. Na diapozitivih je tudi kar nekaj povezav do spletnih strani, katere si lahko pogledate, so zanimivi. V DZ rešite naloge od strani 18 do strani 20. Kdor DZ doma nima, prilagam skenirane strani v DZ, ki jih morate rešiti. Vprašanja natisnite ali pa prepišite v zvezek in odgovorite na vprašanja.

  Zraven prilagam še en power point (ppt2-v svetu elektrike-ogled), ki pa je samo za ogled, ga ne prepisujete, je tudi zelo zanimiv.

  Obveščam vas, da bosta vsebini umetne snovi in elektrika na ustnem ocenjevanju!

  LP!


  Pozdravljeni!

  V priponki vam pošiljam kar cel nerešen DZ - TIT 7, da bomo v prihodnjih dnevih in tednih lažje komunicirali. Velja bolj za tiste, ki DZ nimate doma, ampak v šoli. Tisti delovni listi, ki sem jih poslal nazadnje so slabo berljivi.

  LP!

 • 30. marec - 3. april

  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Za ta teden od 30.3. do 3.4. sem za tehniko pripravil vse kar je preostalo o elektriki. V priponki vam pošiljam celoten PPT s 25 diapozitivi, od zadnjič 13 in danes 12 diapozitivov. Tako da boste imeli kar vse skupaj na kupu.

  Vse prepišete v zvezek, če ste zadnjič prepisali do diapozitiva številka 13 potem prepišete še diapozitive od 14 do 25. Priloženih je veliko slik, da bo lažje razumljivo. Nekaj od tega sem že povedal pri pouku, če imate od tega že kaj v zvezku, lahko spustite ali dopišete ustrezno zraven.

  V DZ rešite naloge od strani 21 do strani 24. Če bo kaj nejasnega me lahko vprašate, bom z veseljem odgovoril.

  LP!


  Še enkrat en lep pozdrav!

  V priponki vam pošiljam še rešen DZ do strani 20.

  LP!


  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Ker je veliko teorije, sem vam pripravil 7 videoposnetkov o elektriki in si jih ob priliki poglejte. So zelo zanimivi, razumljivi, človek si enostavneje zapomni, če poleg prebranega vidi stvari še praktično oziroma v živo. Na priložene povezave klikneš in odpre direktno. Trije posnetki so v angleščini, štirje pa v slovenščini. Želim vam prijeten ogled.

  LP!


  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Še po tej poti pošiljam izziv za 7. A in 7. B! Bi znali narisati shemo električnega kroga za izdelek iz priložene fotografije, katere avtor je učenec 7. A razreda Bine Fleten?

  Se pravi, poglejte njegovo fotografijo, poskusite narisati shemo s simboli, katere smo se učili, lahko si pomagate z zapiski, poslikate vsak svoje in mi pošljete. Pravilne narisane sheme dobijo odlično oceno!

  Rešitve izziva ne smete pošiljati preko kanala, ker bodo potem rešitev videli vsi, kar pa ne bi bilo pošteno do ostalih.

  Predlagam, da pošljete rešitev oz. shemo preko sporočila, možnost - opcija zraven kanala ali kako drugače preko easistenta in ne direktno preko kanala!

  Rešitve sprejemam do tega petka 3.4.2020!

  LP!