Oris poglavij

 • 16. marec - 20. marec

  Drage učenke in učenci, ki obiskujete 7. A in 7. B na OŠ Škofljica!

  Pri predmetu tehnika in tehnologija smo trenutno pri vsebini umetne snovi. Na to temo si v tem tednu sproščeno poglejte dva videoposnetka. Prvi traja okrog 10 minut, drugi okrog 25 minut. Ogledate si jih s klikom na spletno povezavo.

  Sedaj, ko smo doma, izdelovati oz. praktično delati žal ne moremo, zato bo v tem obdobju poudarek na teoriji. Upam, da imate delovne zvezke pri sebi?! Delovne zvezke je potrebno izpolniti. Nekaj že imate rešeno. Lahko, da ima kdo že vse rešeno, ker je bilo že nekaj nadomeščanj, toliko bolje. Ta teden je potrebno izpolniti vse o pravokotni projekciji in umetnih snoveh. Poskusov ne delate, zato na ta vprašanja ne morete odgovoriti. Pomagajte si z učbenikom. Za tiste, ki DZ nimate, ker jih imate verjetno v delovni škatlah v šoli, sem v priponki pripravil vprašanja, katera prepišete v zvezek in na njih odgovorite.

  Toliko za enkrat. Če je kakšno vprašanje me lahko kontaktirate, me vprašate, vesel bom vsake povratne informacije. Nadaljevali bomo z elektriko, nekaj od tega smo tudi že delali tako teoretično kot praktično.

  Ostanite zdravi in LP!

 • 23. marec - 27. marec

  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Za ta teden od 23.3. do 27.3. sem za tehniko pripravil power point (ppt1-v svetu elektrike). Ima 13 diapozitivov. Vse prepišete v zvezek, nekaj od tega že imate, ostalo dopišete, vrinete. Na diapozitivih je tudi kar nekaj povezav do spletnih strani, katere si lahko pogledate, so zanimivi. V DZ rešite naloge od strani 18 do strani 20. Kdor DZ doma nima, prilagam skenirane strani v DZ, ki jih morate rešiti. Vprašanja natisnite ali pa prepišite v zvezek in odgovorite na vprašanja.

  Zraven prilagam še en power point (ppt2-v svetu elektrike-ogled), ki pa je samo za ogled, ga ne prepisujete, je tudi zelo zanimiv.

  Obveščam vas, da bosta vsebini umetne snovi in elektrika na ustnem ocenjevanju!

  LP!


  Pozdravljeni!

  V priponki vam pošiljam kar cel nerešen DZ - TIT 7, da bomo v prihodnjih dnevih in tednih lažje komunicirali. Velja bolj za tiste, ki DZ nimate doma, ampak v šoli. Tisti delovni listi, ki sem jih poslal nazadnje so slabo berljivi.

  LP!

 • 30. marec - 3. april

  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Za ta teden od 30.3. do 3.4. sem za tehniko pripravil vse kar je preostalo o elektriki. V priponki vam pošiljam celoten PPT s 25 diapozitivi, od zadnjič 13 in danes 12 diapozitivov. Tako da boste imeli kar vse skupaj na kupu.

  Vse prepišete v zvezek, če ste zadnjič prepisali do diapozitiva številka 13 potem prepišete še diapozitive od 14 do 25. Priloženih je veliko slik, da bo lažje razumljivo. Nekaj od tega sem že povedal pri pouku, če imate od tega že kaj v zvezku, lahko spustite ali dopišete ustrezno zraven.

  V DZ rešite naloge od strani 21 do strani 24. Če bo kaj nejasnega me lahko vprašate, bom z veseljem odgovoril.

  LP!


  Še enkrat en lep pozdrav!

  V priponki vam pošiljam še rešen DZ do strani 20.

  LP!


  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Ker je veliko teorije, sem vam pripravil 7 videoposnetkov o elektriki in si jih ob priliki poglejte. So zelo zanimivi, razumljivi, človek si enostavneje zapomni, če poleg prebranega vidi stvari še praktično oziroma v živo. Na priložene povezave klikneš in odpre direktno. Trije posnetki so v angleščini, štirje pa v slovenščini. Želim vam prijeten ogled.

  LP!


  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Še po tej poti pošiljam izziv za 7. A in 7. B! Bi znali narisati shemo električnega kroga za izdelek iz priložene fotografije, katere avtor je učenec 7. A razreda Bine Fleten?

  Se pravi, poglejte njegovo fotografijo, poskusite narisati shemo s simboli, katere smo se učili, lahko si pomagate z zapiski, poslikate vsak svoje in mi pošljete. Pravilne narisane sheme dobijo odlično oceno!

  Rešitve izziva ne smete pošiljati preko kanala, ker bodo potem rešitev videli vsi, kar pa ne bi bilo pošteno do ostalih.

  Predlagam, da pošljete rešitev oz. shemo preko sporočila, možnost - opcija zraven kanala ali kako drugače preko easistenta in ne direktno preko kanala!

  Rešitve sprejemam do tega petka 3.4.2020!

  LP!


 • 6. april - 10. april

  Pozdravljeni 7. A in 7. B!

  Še vedno velja, da me lahko kontaktirate (vprašate) glede nerazumevanja kar se tiče vsebin. Lahko se povežemo tudi preko skypa in se vidimo, kar bi bilo še lažje, možnosti je veliko.

  Za ta teden od 6.4. do 10.4. sem vam za utrjevanje dal v priponko učni list - o elektriki, ki ni obsežen. Lepo prosim, da mi vsi, brez izjeme, rešite učne liste, jih poslikate in pošljete nazaj preko sporočil. Ne sme biti vidno ostalim! 7. B naj pošilja do petka 10.4., 7. A pa lahko do naslednjega petka 17.4, ker imajo tehniko na urniku šele v petek 10.4.

  Poleg tega pošiljam še spletno povezavo zanimivega virtualnega laboratorija. To je program na spletu, s katerim lahko rišete različne sheme elekričnih krogov, recimo iz ppt. Zraven sta še dve spletni povezavi do posnetkov, ki pokažeta kako se dela z virtualnim laboratorijem. Ni težko, poskusite.

  LP!

 • 14. april - 17. april

  Zdravo 7. A in 7. B!

  V 7. B se je včeraj zaključilo oddajanje učnih listov v zvezi z elektriko, učnih listov ne sprejemam več.

  V 7. B je oddalo učne liste samo 6 učenk in učencev, kar ni v redu. Tisti, ki niste oddali listov, niste dobili povratnih informacij. Posledično bi se lahko zraven še kaj naučili. Vsebine bodo na ocenjevanju. Vse si bom zabeležil in upošteval pri končni oceni.

  7. A imate časa še do petka, 17.4.2020. Do sedaj sta oddali učne liste samo 2 učenki. Vedeti morate, da se ne učite samo za ocene, ampak tudi zase, da boste več vedeli in tako imeli širok nabor znanja, ki v življenju vedno pride prav, če prej ne, ko boste imeli svoje otroke in jim pomagali.

  Obenem za teden od 14.4. do 17.4. v priponki že pošiljam za utrjevanje učni list - o umetnih snoveh. Lepo prosim, da mi zopet vsi, brez izjeme, rešite učne liste, jih poslikate in pošljete nazaj preko sporočil. Ne sme biti vidno ostalim! Če vam je lažje, lahko izpolnite učne liste kar v računalniku samem, da ni potrebno tiskati, ker je dokument v wordu, tako da ga lahko urejate oz. v njem pišete, označujete ipd. Kar naredite shranite in pošljete nazaj.

  Učne liste o umetnih snoveh oddajate tako 7. A kot 7. B do naslednje srede, 22.4.2020.

  Toliko v vednost in LP!

 • 20. april - 24. april

  Zdravo 7. A in 7. B!

  Danes še imate možnost pošiljati učni list za utrjevanje o umetnih snoveh. V priponki pošiljam rešitve izziva, rešitve učnega lista za utrjevanje o elektriki - 1. del, hkrati pa pošiljam nov učni list za utrjevanje o elektriki - 2. del. Če je možno, ga izpolnite do nedelje 26.4.2020 in ga pošljite tako kot vedno.

  Na ocenjevanju, ki bo najverjetneje v maju, bodo podobna vprašanja kot na učnih listih, tako da bi bilo dobro, da izpolnite vsi in mi oddate. Kar nekaj vas je še, ki do sedaj še ničesar niste oddali.

  Ocenjeval bom verjetno tako, da boste morali v omejenem času odgovoriti na nekaj vprašanj o umetnih snoveh in elektriki. Zakaj  v omejenem času? Zato, da ne bo preveč tuje pomoči, gledanja in iskanja odgovorov po literaturi, internetu in podobno.

  Izvedba tega še ni čisto jasna. Najverjetneje bom šel po vašem urniku, recimo 7. A ima tehniko ob petkih 5. in 6. uro, 7. B ob ponedeljkih 5. in 6. uro. Bom sporočil kakšen teden prej. Takrat boste morali biti na razpolago za ocenjevanje, poslal bom vprašalnik in odgovarjali boste verjetno na listu, tako kot povedano v omejenem času, recimo 20 minut. Po poteku časa boste vračali odgovore tako kot učne liste preko sporočil oz. tako, da ostali odgovorov ne vidijo in to je to. Časa ne boste smeli prekoračiti. Če izjemoma takrat kdo ne bo mogel, se bo lahko enkrat prestavilo, recimo na naslednji teden, če bo dovolil čas, ali pa boste sami predlagali dan in uro. Kot rečeno pa bo najbolje, da se držite, držimo urnikov tako kot v šoli.

  Toliko v vednost in LP!

 • 4. maj - 15. maj

  Zdravo!

  V tednu od 11.5. do 15.5. sem v easistentu napovedal ocenjevanje pri tehniki. Ocenjevanje bo potekalo po urniku, takrat ko imate tehniko! Potekalo bo v večini primerov preko spletne učilnice xooltime. Takrat bodite navzoči oz. v stanju pripravljenosti. Malo pred začetkom ure bom poslal nekaj vprašanj, na katera boste morali odgovoriti! Čas bo omejen na šolsko uro (45 minut).

  Za tiste, ki ne dostopate do spletne učilnice xooltime bom vprašanja poslal na drug način, da jih boste ravno tako dobili. Tam se čas ne bo mogel omejiti tako kot na xooltime, velja pa vseeno dogovor, da se odgovori v roku 45 minut oz. do konca šolske ure, ki jo imate po urniku. Za vas, ki ne dostopate do spletne učilnice bom vprašanja sestavil v wordu, tako da boste lahko odgovorili preko računalnika, da ne tiskate. Samo shranite in pošljete. Kdor želi lahko natisne, poslika in pošlje nazaj, vendar bo vzelo nekaj časa. Za dostopajoče do spletne učilnice xooltime to zadnje zapisano ne velja.

  Nekateri imate v omenjenem tednu že napovedana tri ocenjevanja, tistim sem prestavil na teden od 18.5. do 22.5. Mislim, da sta samo dva takšna učenca. Je vse zapisano v easistentu in si lahko pogledate.

  Takoj po počitnicah bom poskusno za vsak oddelek posebej zastavil kakšno vprašanje na spletni učilnici xooltime, da vsi skupaj vidimo kako to poteka v praksi. Poskušajte kar se da hitro odgovoriti na vprašanje. Ne bom pretiraval, dal bom samo eno ali dve kratki vprašanji za poskus. Poskusil bom zastaviti vprašanja za vsak oddelek posebej takrat, ko imate po urniku tehniko.

  Za oddelke 7. razredov se ocenjuje umetne snovi in elektriko.

  Lepo prosim, da mi vsi sporočite, ki mi še niste javili v zvezi z dostopom do spletne učilnice xooltime! Ravno tako mi javite, če želi še kdo popravljati negativno oceno iz 1. obdobja!

  LP!

  • 25. maj - 29. maj

   Pozdrav 7. A in 7. B!

   V tem tednu od 25.5. do 29.5. si v učbeniku na straneh od 65 do 69 preberite o spremembah gibanja in prestavnem razmerju do naslova druge vrste gonil. Potem pa v DZ izpolnite strani od 29 do 31.

   LP!