Oris poglavij

 • 16. marec - 20. marec

  Drage učenke in učenci, ki obiskujete 8. B in 8. E na OŠ Škofljica!

  Pri predmetu tehnika in tehnologija smo trenutno pri vsebini kovine. Na to temo si v tem tednu poglejte dva videoposnetka. Prvi video traja okrog štiri in pol minute drugi video okrog 11 minut. Ogledate si jih s klikom na spletno povezavo.

  Sedaj, ko smo doma, izdelovati oz. praktično delati žal ne moremo, zato bo v tem obdobju poudarek na teoriji. V priponki bo skeniranih nekaj delovni listov katere poskusite izpolniti tudi če kaj ne boste vedeli. Lahko natisnete ali pa vprašanje samo prepišete v zvezek in odgovorite. Pomagate si z učbenikom. Zraven bo še ena predstavitev kovin v PPT. To predstavitev si za osvežitev vsebine o kovinah pogledate, preberete, veliko je slik za lažjo predstavo.

  V spletni učilnici preko eA pa bom pripravil 15 vprašanj na temo kovine. Na njih boste lahko odgovorili kar direktno v spletni učilnici.

  Toliko za enkrat. Če je kakšno vprašanje me lahko kontaktirate, me vprašate, vesel bom vsake povratne informacije. V prihodnjem tednu bomo nadaljevali s teorijo o motorjih.

  Ostanite zdravi in LP!

 • 23. marec - 27. marec

  Pozdravljeni 8. B in 8. E!

  V tem tednu, se pravi od 23.3. do 27.3., nadaljujemo s teorijo o motorjih. Za vas sem za ta teden pripravil power point (PPT) – o motorjih, bolj konkretno, o štiritaktnih (4T) bencinskih motorjih. Ima 15 diapozitivov, vendar je priloženih veliko slik za lažjo predstavo in razumevanje. Naslov in besedilo iz diapozitivov prepišete v zvezek, slik ne prerisujete, razen sliko z napisi iz diapozitiva številka 9 pri zgradbi motorja. Ostale slike so samo za ogled in kot rečeno za lažjo predstavo in razumevanje vsebine.

  Na diapozitivu številka 11 je na dnu povezava do spletne strani, kjer si lahko pogledate delovanje tega motorja. Dodal sem še en programček v flash verziji z imenom 4T bencinski motor, ki ravno tako prikazuje ta motor.

  Vsebina o kovinah in motorjih bo na ustnem ocenjevanju!

  LP!

 • 30. marec - 3. april

  Pozdravljeni 8. B in 8. E!

  V priponki pošiljam novo snov v PPT o dvotaktnih (2T) bencinskih (Ottovih) motorjih. Naredite isto kot pri 4T motorjih. V zvezek prepišete diapozitiv od 17 do 24. V PPT je tudi vse od zadnjič, prvih 16 diapozitivov že imate, od 17 naprej pa ne. Slik kot rečeno ne prerisujete, razen sliko iz diapozitiva številka 17 pri zgradbi motorja. Znotraj sta dve spletni povezavi oz. videoposnetka od 2T bencinskega motorja za boljše razumevanje in predstavo.

  V priponki je še obljubljen PPT v zvezi s kovinami, ki je samo za ogled, je veliko slikovnega materiala za boljšo predstavo in pa trije delovni listi v zvezi z novo snovjo. Delovne liste rešite. Če lahko natisnete, natisnite, rešite in nalepite v zvezek, če pa ne, samo prepišete iz delovnega lista v zvezek in rešite.

  Dobro bi bilo, da mi tudi sporočite, če je vse jasno ali so kakšne težave v razumevanju, da bom vedel kako in kaj. Pri večini razredov to že kar dobro deluje.

  LP!