Oris poglavij

 • 16. marec - 20. marec

  Drage učenke in učenci, ki obiskujete 8. B in 8. E na OŠ Škofljica!

  Pri predmetu tehnika in tehnologija smo trenutno pri vsebini kovine. Na to temo si v tem tednu poglejte dva videoposnetka. Prvi video traja okrog štiri in pol minute drugi video okrog 11 minut. Ogledate si jih s klikom na spletno povezavo.

  Sedaj, ko smo doma, izdelovati oz. praktično delati žal ne moremo, zato bo v tem obdobju poudarek na teoriji. V priponki bo skeniranih nekaj delovni listov katere poskusite izpolniti tudi če kaj ne boste vedeli. Lahko natisnete ali pa vprašanje samo prepišete v zvezek in odgovorite. Pomagate si z učbenikom. Zraven bo še ena predstavitev kovin v PPT. To predstavitev si za osvežitev vsebine o kovinah pogledate, preberete, veliko je slik za lažjo predstavo.

  V spletni učilnici preko eA pa bom pripravil 15 vprašanj na temo kovine. Na njih boste lahko odgovorili kar direktno v spletni učilnici.

  Toliko za enkrat. Če je kakšno vprašanje me lahko kontaktirate, me vprašate, vesel bom vsake povratne informacije. V prihodnjem tednu bomo nadaljevali s teorijo o motorjih.

  Ostanite zdravi in LP!

 • 23. marec - 27. marec

  Pozdravljeni 8. B in 8. E!

  V tem tednu, se pravi od 23.3. do 27.3., nadaljujemo s teorijo o motorjih. Za vas sem za ta teden pripravil power point (PPT) – o motorjih, bolj konkretno, o štiritaktnih (4T) bencinskih motorjih. Ima 15 diapozitivov, vendar je priloženih veliko slik za lažjo predstavo in razumevanje. Naslov in besedilo iz diapozitivov prepišete v zvezek, slik ne prerisujete, razen sliko z napisi iz diapozitiva številka 9 pri zgradbi motorja. Ostale slike so samo za ogled in kot rečeno za lažjo predstavo in razumevanje vsebine.

  Na diapozitivu številka 11 je na dnu povezava do spletne strani, kjer si lahko pogledate delovanje tega motorja. Dodal sem še en programček v flash verziji z imenom 4T bencinski motor, ki ravno tako prikazuje ta motor.

  Vsebina o kovinah in motorjih bo na ustnem ocenjevanju!

  LP!

 • 30. marec - 3. april

  Pozdravljeni 8. B in 8. E!

  V priponki pošiljam novo snov v PPT o dvotaktnih (2T) bencinskih (Ottovih) motorjih. Naredite isto kot pri 4T motorjih. V zvezek prepišete diapozitiv od 17 do 24. V PPT je tudi vse od zadnjič, prvih 16 diapozitivov že imate, od 17 naprej pa ne. Slik kot rečeno ne prerisujete, razen sliko iz diapozitiva številka 17 pri zgradbi motorja. Znotraj sta dve spletni povezavi oz. videoposnetka od 2T bencinskega motorja za boljše razumevanje in predstavo.

  V priponki je še obljubljen PPT v zvezi s kovinami, ki je samo za ogled, je veliko slikovnega materiala za boljšo predstavo in pa trije delovni listi v zvezi z novo snovjo. Delovne liste rešite. Če lahko natisnete, natisnite, rešite in nalepite v zvezek, če pa ne, samo prepišete iz delovnega lista v zvezek in rešite.

  Dobro bi bilo, da mi tudi sporočite, če je vse jasno ali so kakšne težave v razumevanju, da bom vedel kako in kaj. Pri večini razredov to že kar dobro deluje.

  LP!

 • 6.april - 10. april

  Pozdravljeni 8. B in 8. E!

  Za teden od 6.4. do 10.4. sem vam za utrjevanje dal v priponko obljubljen učni list - lastnosti in obdelava kovin (15 vprašanj). Lepo prosim, da mi vsi, brez izjeme, rešite učne liste, jih poslikate ali natisnete ali rešite v samem računalniku, ker je v wordu in pošljete nazaj preko sporočila zraven kanala ali na drug način, ki ni viden ostalim. Pošiljate lahko do naslednjega četrtka 16.4.2020!

  Poslano bom pregledal in vam sporočil napake. Vprašanja bodo lahko na ustnem ocenjevanju!

  LP!

 • 14. april - 24. april

  Zdravo 8. B in 8. E!

  V priponki pošiljam rešitve delovnih listov, ki sem vam jih najprej poslal o orodjih, o kovinah in o motorjih (trije listi), hkrati pa pošiljam še novo snov v ppt - o motorjih (dizel, wankel) ter učni list za utrjevanje o motorjih. Iz ppt prepišite v zvezek od diapozitiva številka 25 do 36. Za prerisati sta samo dve risbi, ena pri dizelskih motorjih in ena pri wanklovih motorjih.

  Če je možno, izpolnite učne liste za utrjevanje o motorjih do nedelje 26.4.2020. Ni veliko za izpolniti. Zaradi mene lahko pošiljate tudi med počitnicami. Skrajni rok je 5.5.2020. Pošiljajte pa tako kot do sedaj, da ne bo vidno ostalim.

  Na ocenjevanju, ki bo najverjetneje v maju, bodo podobna vprašanja kot na učnih listih, tako da bi bilo dobro, da izpolnite vsi in mi oddate. Veliko vas je, ki do sedaj še ničesar niste oddali.

  Ocenjeval bom verjetno tako, da boste morali v omejenem času odgovoriti na nekaj vprašanj o kovinah in motorjih. Zakaj  v omejenem času? Zato, da ne bo preveč tuje pomoči, gledanja in iskanja odgovorov po literaturi, internetu in podobno.

  Izvedba tega še ni čisto jasna. Najverjetneje bom šel po vašem urniku, recimo 8. B ima tehniko ob pčetrtkih 3. in 4. uro, 8. E ob sredah 5. in 6. uro. Bom sporočil kakšen teden prej. Takrat boste morali biti na razpolago za ocenjevanje, poslal bom vprašalnik in odgovarjali boste verjetno na listu, tako kot povedano v omejenem času, recimo 20 minut. Po poteku časa boste vračali odgovore tako kot učne liste preko sporočil oz. tako, da ostali odgovorov ne vidijo in to je to. Časa ne boste smeli prekoračiti!! Če izjemoma takrat kdo ne bo mogel, se bo lahko enkrat prestavilo, recimo na naslednji teden, če bo dovolil čas, ali pa boste sami predlagali dan in uro. Kot rečeno pa bo najbolje, da se držite, držimo urnikov tako kot v šoli.

  Za konec, me zanima, če lahko dostopate do spletne učilnice xooltime? Verjetno ja, ker ste itak na easistentu - kanalu?! Prosim, če mi na to vprašanje vsak posebej odgovori, ker bo najlažja izvedba ocenjevanja ravno preko xooltime. Poglejte in prosim sporočite.

  Toliko v vednost in LP!

 • 4. maj - 15. maj

  Zdravo!

  V tednu od 11.5. do 15.5. sem v easistentu napovedal ocenjevanje pri tehniki. Ocenjevanje bo potekalo po urniku, takrat ko imate tehniko! Potekalo bo v večini primerov preko spletne učilnice xooltime. Takrat bodite navzoči oz. v stanju pripravljenosti. Malo pred začetkom ure bom poslal nekaj vprašanj, na katera boste morali odgovoriti! Čas bo omejen na šolsko uro (45 minut).

  Za tiste, ki ne dostopate do spletne učilnice xooltime bom vprašanja poslal na drug način, da jih boste ravno tako dobili. Tam se čas ne bo mogel omejiti tako kot na xooltime, velja pa vseeno dogovor, da se odgovori v roku 45 minut oz. do konca šolske ure, ki jo imate po urniku. Za vas, ki ne dostopate do spletne učilnice bom vprašanja sestavil v wordu, tako da boste lahko odgovorili preko računalnika, da ne tiskate. Samo shranite in pošljete. Kdor želi lahko natisne, poslika in pošlje nazaj, vendar bo vzelo nekaj časa. Za dostopajoče do spletne učilnice xooltime to zadnje zapisano ne velja.

  Nekateri imate v omenjenem tednu že napovedana tri ocenjevanja, tistim sem prestavil na teden od 18.5. do 22.5. Mislim, da sta samo dva takšna učenca. Je vse zapisano v easistentu in si lahko pogledate.

  Takoj po počitnicah bom poskusno za vsak oddelek posebej zastavil kakšno vprašanje na spletni učilnici xooltime, da vsi skupaj vidimo kako to poteka v praksi. Poskušajte kar se da hitro odgovoriti na vprašanje. Ne bom pretiraval, dal bom samo eno ali dve kratki vprašanji za poskus. Poskusil bom zastaviti vprašanja za vsak oddelek posebej takrat, ko imate po urniku tehniko.

  Za oddelke 8. razredov se ocenjuje kovine in motorje.

  Lepo prosim, da mi vsi sporočite, ki mi še niste javili v zvezi z dostopom do spletne učilnice xooltime! Ravno tako mi javite, če želi še kdo popravljati negativno oceno iz 1. obdobja!

  LP!

  • 25. maj - 29. maj

   Pozdrav 8. B in 8. E!

   V tem tednu od 25.5. do 29.5. si v zvezek prepišite prvih 8 diapozitivov iz priponke o tehničnih sredstvih - elementih, ki omogočajo gibanje. V DZ pa izpolnite strani od 20 do 22.

   LP!